Tijdschrift Generator V

kunst cultuur filosofie en meer……

A solitary fantasy can transform a million realities – Maya Angelou

TEDx-Patti-Dobrowolski1

Je praat over je dromen met je partner en je vrienden, toch blijf je hangen in hetzelfde gedraag dat je afhoudt van realiseren van de verandering om je dromen te realiseren. En je vraagt je zelf af, hoe krijg ik het voor elkaar?

Maya Angelou Walking Along Beach

Maya Angelou – A solitary fantasy can transform a million realities. 

Je kunt het leven leven dat je wilt. Maar om dat te bereiken moet je het eerst zien, dan geloven en vervolgens moet je je hersenen vragen en trainen om je droom te realiseren. Het klinkt zo eenvoudig, maar is het dat ook? Patti Dobrowolski neemt ons in deze TEDtalk (10min.) mee & laat zien hoe we vanuit een beeld komen in de werkelijkheid.

Een beeld kan beweging creëren. Een beeld kan mensen verbinden. Een beeld kan je hart beroeren en je het aanzetten om iets te doen. Hoe kun je een beeld gebruiken om te krijgen wat jij wilt? Door er gewoonweg één te tekenen. Je hoeft geen kunstenaar te zijn of te weten hoe je moet tekenen, hoe naïef je tekening ook is, als je tekent waar je bent en waar je naar toe wilt. Dan heb je een routekaart voor verandering.

0712_AdviserMap

De eerste stap: Je begint met het voor de gek houden van je hersenen. Maak eerst een beeld van je huidige situatie en begin vervolgens met het creëren van een beeld van de gewenste situatie. De linkerkant van je hersenen is de criticus en probeert je te beschermen. Door ervoor te zorgen dat je niks riskants of doms onderneemt. Deze criticus kun je het zwijgen opleggen door te zeggen: “ik ben alleen maar wat aan het dagdromen, lekker even fantaseren”. Door het fantaseren en dagdromen activeer je de rechterkant van je hersenen. Via de rechterkant van je hersenen kom je in contact met je intuïtie, creativiteit en een wereld vol met mogelijkheden.

Deze wereld zet je om in een beeld van de gewenste nieuwe realiteit vol kansen, liefde en zingeving. Vul dit beeld vervolgens met emotie, kleur. Ga zoveel mogelijk op in dit beeld, alsof hij in de tekening zit, en van daaruit naar buiten kijkt. Hierdoor gaan je hersenen daadwerkelijk stoffen aanmaken, als je een beeld creëert door bijv. te tekenen en te dromen. Waardoor je je gelukkig voelt, capabel, creatief en cool.

En het mooie is, dat je hersenen je door en door kennen. Het heeft van alles gecatalogiseerd wat je ooit eens hebt gezien, gehoord etc., illusies, dromen en werkelijkheden. Je hoeft alleen maar te vragen om de weg naar het ideaal als puzzelstukjes in elkaar te leggen. Om zo to een goed antwoord te komen. Zo simpel is het.

Hoe kan dat? Je hersenen doen de hele dag niet anders dan proberen deze puzzelstukjes zo goed mogelijk in elkaar te leggen. We leven in een driedimensionale (meer dimensionale) wereld. Maar het licht valt op een tweedimensionale manier op de wereld, waardoor de hersenen het tweedimensionaal waarnemen. Hoe gaan de hersenen om met deze extra dimensie(s)? Het raadt maar wat. En net zoals het raadt waar je kop koffie is, als je het wilt oppakken kan het ook precies aangeven wat de stappen zijn die jij moet ondernemen om tot de gewenste realiteit te komen.  Je hoeft er alleen naar maar naar te kijken en vervolgens je ogen te sluiten. Dit geeft de hersenen de kans om te processen wat het ziet. En te reconstrueren en toe te voegen alles wat je ooit hebt gezien, gehoord of hebt gefantaseerd. Om te komen tot de best mogelijke oplossing. Boem!! See it, belief it, act on it!

dscf4956

Het probleem is dat als deze stappen te beangstigend zijn voor de linkerkant van de hersenen, de rationele kant van de hersenen je er gaat proberen je van deze ideeën en handelingen af te houden. Door te zeggen: “Nee, nee, nee! Het is helemaal niet zo erg nu. Het is eigenlijk wel prima zoals het nu is. Ik blijf lekker hier, ik voel me hier heerlijk.”

Hoe kun je jezelf zo ver krijgen om toch moedig door te zetten? Door het beste plaatje te creëren. Zodat als je kijkt naar de huidige situatie, je pijn voelt. En als je vervolgens kijkt naar de gedroomde werkelijkheid, dan voel je je gelukkig. Dan leef je meteen al in dat vrije leven dat je tekende. Elke dag als je wakker wordt, kijk je naar je beeld en stap je in de mogelijkheid. En je handelt ernaar. Want dat is het belangrijkste. Het handelen hoef niet meteen rigoureus. Je doet 1 klein ding, je begint bijvoorbeeld met het vragen van advies aan iemand. Stap voor stap komt je dichterbij de gedroomde werkelijkheid.

Imaginations changes everything!

Deze mensen leven letterlijk op een vuilnisbelt en konden zich een beeld vormen van een leven vol muziek.

landfill

Vervolgens begonnen ze van vuilnis instrumenten te bouwen…..

landfillharmonic

The world sends us garbage! We send back music! – Favio Chaves Orchestra Director

klik hier voor de trailer van een documentaire over hun leven…..

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 20 januari 2015 door in Creativiteit en getagd als , , , .
%d bloggers liken dit: