Tijdschrift Generator V

kunst cultuur filosofie en meer……

Nico Thöne: eenzaamheid & de zoektocht naar verbondenheid….

 

nico-thöne

Nico Thöne over haar werk: “De mens is fundamenteel eenzaam. Eenzaamheid zie ik zelf trouwens niet persé als iets negatiefs. Alles wat we doen, doen we vanuit eenzaamheid of een poging daaraan te ontsnappen. Met mijn werk maak ik eigenlijk lotgenoten in die zoektocht naar verbondenheid. Ook bijvoorbeeld dit werk, een mensfiguur van natte klei, waarin de aanraking en het maken en zoeken naar vorm belangrijk is.”

 

Tijdens Schoorlse Kunsten komen we in contact met Nico Thöne. Er was meteen een klik en gemeenschappelijke interesse. Nico nam plaats aan tafel tijdens de SalonAvond & na afloop van de SalonAvond liepen we gezamenlijk, met een glas wijn in de hand, naar het beeld van Nico aan de overkant.

foto 3foto 1foto

 

Nico Thöne heeft voor SchoK ter plekke een beeld gemaakt van natte klei. Het ontwerp van het beeld heeft ze gebaseerd op de door haar gekozen locatie: de oude snackbar van Altamira. Nico is ruim van te voren al begonnen met het bouwen van een constructie, zodat ze het beeld tijdens de openingstijden van SchoK verder af kan maken.In totaal is ze zo’n 10 weken bezig geweest, tussendoor heeft ze ook andere werkzaamheden elders verricht, omgerekend is ze in totaal 3 weken fulltime bezig geweest. Pas op de laatste dag was het beeld klaar. Het is maar enkele uren in z’n volle glorie te bewonderen geweest.

Ter afsluiting is het beeld ritueel uit elkaar gehaald, samen met het publiek. Om vervolgens haar kunstwerk als tweedehands klei per kilo te verkopen. Het is niet de eerste keer dat Nico haar beeld aan het einde van de expositie, als een rituele beeldenstorm, uit nico3elkaar heeft gehaald. Voor de Dutch Design Week werkte ze tien dagen aan de sculptuur ‘Er bleek niet zo gek veel  aan’. Op de laatste dag, vier uur na het afmaken van het beeld, was er de beeldenstorm. Waarbij de sculptuur ritueel neergehaald werd. Naderhand was er een 2e hands klei verkoop, waarbij de klei per kilo opgekocht kon worden.

De veelzijdigheid van Nico komt enigszins tot uiting op haar website, waar onder andere ook vermeld wordt dat ze de scriptieprijs 2012 gewonnen heeft voor haar scriptie: Diepte is een optische illusie. Daarnaast kwam ik Nico tegen als actrice in een youtube filmpje in een videoclip. Leuk nummer by the way: Sir Yes Sir – Longing = good taste. En verwacht ik dat ze nog veel meer doet en in petto heeft. We zullen ongetwijfeld nog van haar gaan horen.

Kijk voor meer Nico Thöne op haar website….

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 16 juni 2014 door in Expositie SchoK, Kunst, Salon en getagd als , , , , .
%d bloggers liken dit: