Tijdschrift Generator V

kunst cultuur filosofie en meer……

Cave of forgotten dreams

Afbeelding

De grot van de vergeten dromen…… Niemand weet waarom mensen vroeger een grot beschilderde. Ze woonde er niet in, maar waar diende het dan voor? De kunstenaars van die tijd, verstonden hun vak.

Bij kaarslicht maakten zij de bijzonderste creaties, waarbij ze gebruik maakte van de structuur van de rots. De vorm van de stenen werd onderdeel van hun creaties. De kunstenaars die werkten bij kaarslicht in een aarde donkere grot, kende iedere centimeter van de wanden en wisten zo een droomwereld te creëren.

Ik kan me bijna niet voorstellen hoe indrukwekkend dit geweest moest zijn voor de bezoekers van die tijd. En dat ze het bijzonder en waardevol vonden, dat is duidelijk, want ze bleven de grotten bezoeken, onderhouden en verfraaien gedurende een periode van 5.000 jaar. Stel je voor 5.000 jaar, hoeveel ouders zullen hun kinderen de dromen van hun grootouders hebben laten zien en hoe kan het dat ze uiteindelijk toch vergeten zijn?

The Cave of Forgotten Dreams geeft je een inkijkje in de dromen die de mensen lang geleden van generatie op generatie met elkaar deelden. Ook nu nog hebben ze hun magie nog niet verloren….

De documentaire op zichzelf is ook al een klein meesterwerk. De beelden zijn prachtig. Als je je wilt laten meevoeren naar een wereld uit een ver verleden hoe je alleen maar hier te klikken: The Cave of Forgotten Dreams, youtube

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 25 april 2014 door in Cultuur, Documentaire, Kunst, Verhalen en getagd als , , , , , , , .
%d bloggers liken dit: